Alla konserter på Sigridlsunds café sker i samarbete med Sigridslunds kulturförening 
Boka via formuläret skriv vilken konsert det gäller. Eller maila till sigridslundbiljett@telia.com el. ring 0706751118.  OBS att bokning gäller först efter återkoppling då ni bl.a. får betalningsinformartion

Alla konserter kostar 200 kr   ( 0-7 år gratis, studerande 100 kr ) och startar kl. 19.
OBS om du bokar samma dag som evenemanget är gör du det via telefon till 0706751118

13 december     FRÖJDELIG JULMUSIK MED TRION KVIGA

Ur de mörkaste arkiv har Kviga rotat fram folkmusikskattens julpärlor. De säregna jultraditionerna med staffansgång, julespel och lussebrud får plats och förklaring i de gamla medeltidsballaderna och sånglekarna. Med glimten i ögat tolkar Kviga julen som ni aldrig har hört den förut-övernaturlig och vild.

Toppen och botten, på sång och bas, hör vi Ida Hellsten. Efter några års villovägar i jazzen har hon återvänt till sin originalgenre och studerar folksång kandidat på Kungliga musikhögskolan.

Med många strängar på sin lyra är Erik Jacobsson gruppens knäppinstumentalist. Med bl.a. gitarr, cittern och ibland lite spelpipa är hen en groovemaskin som lyfter det mesta. Efter flera år på olika folkhögskolor studerar hen nu en kandidat i folkmusik på cittern vid Kungliga Musikhögskolan.

Nina är multiinstrumentalist och sångerska med en internationell karriär som barockmusiker bakom sig. Den tidiga musiken har nu ersatts med folkmusik och egna genreöverskridande projekt. I Kviga spelar hon på svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt och sjunger.

Med denna annorlunda sättning med fokus på textgestaltning och sväng spelar vi jul ni sent kommer att glömma!

Lyssna på dom här:

Konserten startar kl 19, men caféet öppnar kl.18
Boka biljetter på www.sigridslund.se